carolinedarcourt

Mat till matvägrare, tips emottages tacksamt!!

Grönt är skönt

Men en sak an ääälskar är frukt!

Ja nu överdriver jag ju såklart lite, men ibland känns det så hemma. Max är ju inte stor i maten på något sätt. Han gillar inte att prova nya saker utan får han välja så äter han pasta och köttbullar eller korv varje dag. Jag försöker såklart köpa korv och köttbullar av hög kvalitet och definitivt att låta honom prova annan mat. Men då äter han hellre ingenting. Han skulle lätt klara sig utan mat en dag om jag inte påminde honom. Till skillnad från Céline som är hungrig hela tiden och äter precis allt. Ja utom barnmat då för det gillar hon inte.

Men mina bästa tips som i alla fall funkat helt ok är. Grönsaksstavar som snacks. Max gillar morötter, gurka och röd paprika så det är i alla fall positivt.

Det andra är smoothies som jag trycker ned lite nyttigheter i.

Problemet är även att han inte riktigt provar med ett öppet sinne vilket jag tror är rätt vanligt hos barn. Att de redan innan bestämt sig att det där är inte gott, så innan det ens hunnit landa i munnen så hör man ett ”neeej inte gott”

Jag blir så orolig att han inte ska få i sig alla vitaminer och mineraler och allt annat viktigt men får hoppas att smoothien täcker upp lite iaf.

Jag försöker ju ofta att kamouflera in lite nyttigheter ex pasta modell nyttigare etc, men problemet är att där känner han smakskillnad. Så då får man direkt ett, ” pastan smakar annorlunda”…

Ja alla tips emottages tacksamt, men det krävs bra tips som inte går att överlista… jag har och göra med ett riktigt proffs!

Kram och ha en fin dag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats