carolinedarcourt

Bruksprovet

Blandade bilder och några bilder är från Kim Lundin på Ridenews (tack tack).

Högst oklart är Flos snygga pose på en av bilderna och Célines plötsliga ilska över mössan.

Annars är det bilder på allt från de fina hästarna till Max hos Alex och Nicko, lastbilsmacka, Max, Chrille och Lars, världens bästa Daisy ja helt enkelt en salig blandning.

Nu är det precis en vecka sedan vi rullade lastbil hem från bruksprovet. Ett väldigt lyckat bruksprov för oss då vi kom med två stycken fyra åriga hingstar och åkte hem med båda två godkända varav den ena tog även hand om titeln Bruksprovsvinnare.

Det var såklart Kane och Liberace for U ”Linus” jag pratar om och jag är verkligen glad att det gick så bra för dem för de förtjänar verkligen alla lovord de fick. Båda hästarna är otroligt samarbetsvilliga och ridbara och det gör jobbet som ryttare enkelt.

Vi var ju där nere hela familjen då det är sportlov för Maxime. Som tur är älskar Max Flyinge och är alltid ledsen när vi ska åka hem vilket känns skönt då vi inte har så mycket val annat än att åka dit då det är den veckan som gäller. Det blir långa dagar men båda barnen har skött sig super och vi har haft en himla rolig och mysig vecka.

Det som skiljer bruksprovet mot tävling är ju att man i princip går en hel vecka utan att ha någon aning om hur det har gått. Jo såklart kan man ju lista ut en del av kommentarerna men man känner sig aldrig riktigt säker. Sedan är det ju testryttare och där kan det också vara lite klurigt att veta vad de egentligen tycker. Efter att Kane hade gått så kände jag mig väldigt osäker på vad de egentligen tyckte men man övertolkar ju allt de säger och som tur var gick det ju bra.

Jag måste även säga att jag är så otroligt glad, rörd och tacksam för alla fina ord jag har fått om min ridning den här veckan. Från människor jag absolut inte trodde lade märke till mig eller som tex Lina Dolk som skrev så himla fint på sin blogg. Tack! Det tar jag med mig och det gick in i hjärtat! Tänk vad härligt att det finns människor som bjuder på det. Det behövs i en vardag då folk skriver och kritiserar till höger och vänster på sociala medier utan närmare eftertanke om vilka spår man lämnar.

Men här var det kärlek och vänlighet som ska hyllas och det vill jag verkligen göra!!

 

Kane och Linus får nu några veckors semester från ridning samtidigt som de har börjat på sitt nya jobb på seminstationen. Även där har de varit lättlärda vilket uppskattas av deras kollegor 😉

 

Jag kommer sätta igång dem lite lätt så de är redo till hingstvisningen i Helsingborg.

 

Annat roligt som hänt under veckan var att jag fick njuta av egentid i lastbilen både upp och ned då jag och Linnea fick köra lastbilen. Har aldrig njutit så mycket av att köra lastbil tror jag.

Hade även med mig Van Vivaldi och Bon Coeur och red hingstklassen på. Det enda tråkiga var att det var bara jag och mina två hästar som red så det var ju inte mycket till klass. Så Van Vivaldi vann och en lite överladdad Bon Coeur blev tvåa. Båda två har varit överladdade de lux hela veckan då jag tror att de inte har förstått något av vad de gör där med alla förvirrade yngre förmågor. Men det var ändå roligt att få vara igång och ”tävla” och den här veckan som kommer väntar starter på Strömsholm för dem båda.

 

Så för att sammanfatta det hela så blev utdelningen verkligen 100% för oss och hästarna skötte sig exemplariskt och jag kunde inte önska något mer av dem utan de gjorde allt jag bad dem om varje dag. Lite trött efter testridningen var de allt men även då kämpade de på. Helt rätt inställning och det bådar gott för framtiden. För det är ju tävlingshästar de ska bli i första hand 🙂

 

Hoppas ni har en fin söndagskväll. Jag njuter av att ha Flo hemma efter att han hämtat hem Vår hopphingst som gått prov i Tyskland och gjort det så bra! Men jag är glad att ha honom hemma igen och vi njuter av tystnaden när barnen sover och några avsnitt Homeland.

 

Kram kram.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats