
Rawnola
Ja men jag lovade ju att ni skulle få ta del av receptet på rawnola. Som ni hör på namnet är det en variant av granola men raw. Så smidigt för den behöver nämligen inte gräddas.
Jag förvarar min i kylen vilket jag rekommenderar men för mig har den gått åt i ett nafs. Men den är också väldigt enkel att göra så det är lätt att svänga ihop lite mer så fort det behövs.
Man kan enkelt också ändra ingredienserna efter smak eller vad man har hemma. Jag ger er ett basrecept så får ni köra på det eller utgå från det.
Dadlar
havregryn
pecannötter (behövs inte om man är nötallergisk men gott om inte)
kokosflingor
1-2 msk malda linfrön
1-2 msk hampafrön
1-2msk chiafrön
lite lönnsirap
vaniljpulver
en nypa salt
Kör allt i mixern tills det blandats konsistensen ska vara lite som smulig kakdeg/rawfoddbollsdeg.
Min godaste frukost just nu består av rawnola, skummad i kaffe (oatlys havremjölk) och en massa bär.