carolinedarcourt

Bästa hälsosamma frukosttipsen

Godkväll,

Hoppas ni haft en härlig dag.

Tänkte bara dela med mig av några enkla frukosttips som passar både stora och små.

 

 

 

 

Chiapudding : Blanda 3 msk chiafrön med 2 dl havremjölk (eller kokosmjölk som jag har gjort på bilden) smaksätt med vaniljpulver, kardemumma, kanel eller lime (eller något annat smarrigt) Låt stå, gärna över natten, Rör lite först i början så de inte klumpar ihop sig. Servera med valfri topping. På bilden har jag filéat apelsin och toppat med granola.

Overnightoats Blanda havregryn med mjölk (eller yoghurt) Jag har en favorit där jag blandar 1, 5 dl havregryn med 1 dl apelsinjuice, 1 dl oatly Ikaffe, en nypa vaniljpulver och en knivsudd salt.

Smoothie/smoothie bowl Åh det finns ju en uppsjö av recept. men vill man ha en bowl rekommenderar jag mindre vätska så blir den lättare att äta. Även här älskar jag att toppa med allt från granola, frön, nötsmör, bär, ja egentligen vad som helst som man tycker är gott funkar.

Gröt Koka upp havregryn (eller andra gryn) havremjölk, vaniljpulver en skvätt lönnsirap lite kokosolja. Låt koka ihop till en gröt. Toppa med valfria tillbehör. Jag kör ofta nötsmör, bär och granola.

yoghurtbowl Varva yoghurt med hemmagjord sylt (som enkelt blandas i hop med bär, chiafrön en skvätt honung eller någon mosad dadel) på bilden har jag gjort egen rabarber kompott och sedan toppat med ja gissa vad?? Yes helt rätt, granola 😉 Ja just det på nedersta bilden har vi något galet gott, Stekt banan som jag stekt i kokosolja och lite lönnsirap med lite rostade frön….galet gott och funkar som topping till det mesta!!

 

MMmmm….nu blev jag sååå sugen på frukost! Ses i morgon.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats