carolinedarcourt

Chili sin carne

Nu blev det mycket mat här i några dagar, men ibland så hamnar man i ett sånt flow och då blir det så.

Ok det här var dagens middag och sååå gott. Jag har varit sugen på det här länge nu men det har ju varit så galet varmt så man har ju inte kunnat äta chili direkt. Men idag slog jag till. Bra beslut.

Jag äger som sagt måååånga kokböcker! Älskar att läsa dem och det är verkligen egen tid när jagostört får läsa en kokbok. Knasigt? Ja kanske men så är det.

Det här receptet kommer från  ”Det goda enkla” av  Anna och Fanny Bergenström och jag har deras tidigare böcker. Väldigt härliga och gedigna!

Här kommer i alla fall mitt/deras recept på Chili sin Carne
Fräs 1 hackad chili (jag hade fryst färdighackad)2 st hackade vitlöksklyftor (jag tog 2tsk färdighackad)1 hackad gul lök i en gryta.

Blanda ner 2 tsk spiskummin, lite cayennepeppar och paprikapulver.
Tillsätt 2 burkar krossade tomater och 2 tetror svarta bönor, 2 tetror cannelinibönor och 2 tetror kidneybönor (sköljda och avrunna. 1 tetra =380g).

3dl vatten

1 msk buljong.

En nypa chipotle chili (valfritt men jag gillar den rökiga smaken).

Låt allt koka ca 30 min utan lock (eller längre om man vill, det blir bara godare då)..

Smaka av med salt.

Servera chilin med små skålar med riven ost, tärnad avokado, strimlad rödlök, créme fraiche och en galen mängd koriander om man som jag ääälskar det. Även lite nachos till är smarrigt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats