carolinedarcourt

Bebis och sömn

Innan Céline föddes så var jag så bestämd att hon skulle sova i sin vagga bredvid min säng.

Jag hade införskaffat ett babynest så att hon även skulle kunna sova emellan oss alt på soffan. Japp jag hade det ”all figured out” kan man säga.

I alla fall i teorin. Nu visade det sig att C inte hade några som helst planer på att sova på egen hand. Inte utan fysisk kontakt. Så hon sova på mig de första sju månaderna. Ingenting annat var ett alternativ.

Det roliga är ju också hur mycket goda råd man får. Såklart i all välmening men ja det som funkar för den ena funkar inte för den andre. Så var det iaf hos oss.

Sen en dag lyckades vi lägga henne i vår myspöl som vi hade i köket och hon somnade och sov på egen hand. Lycka.

Inte det att jag inte tyckte det var mysigt att sova med henne. tvärtom. Men hon fick ju vara vaken så länge då vi inte gick och la oss halv åtta direkt. Och sen upp på morgonen. Så nu började det helt plötsligt bli en lite mer barnvänlig dygnsrytm Och nu hör och häpna så sover hon i sin egen säng i sitt eget rum. Hela natten. Jag lägger henne vi 19.30-20 och hon vaknar runt 6-7 tiden. Någon gång har vi haft ett bakslag men helt plötsligt ser det ut som hon njuter av att sova.

Vad som hjälpte oss är:

1.  Flaska. När hon började äta en flaska med ersättning så hon kunde somna med den så vände det tror jag.

2. En rutin. Hon äter, badar och sen fixar jag en flaska. När jag lägger henne i sängen drar jag igång sängmobilen, ger henne flaskan, ser till att hon har två nappar i sängen då hon alltid vill hålla och klämma på en. Nu under sommaren har vi en fläkt i hennes rum och jag är lite rädd att den har hjälpt oss då den är rätt sövande att lyssna på. Så vi får väl se om vi fläktar oss i vinter också…

3. Tålamod. Om det inte funkar direkt en dag, drabbas inte av panik. Det kan vara småsaker som gör att det är lättare eller svårare. Jag har fått stå där och klappa på henne någon dag emellanåt men sen funkar det som vanligt dagen efter. Allt är inte logiskt.

Och som sagt alla barn är annorlunda. Maxime sov vid 6 månaders ålder i egen säng. Min bästa kompis har tvillingar och de sov från dag ett i egen säng. Men jag tror på att hitta det som är bäst för ditt barn. Som sagt även om de sover med en i början så kan jag nästan lova att vid arton års ålder så kommer de inte sova där. Och tiden är ju så kort så passa på att njuta och inte stressa för mycket.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats