carolinedarcourt

Middagstips

Jag måste faktiskt erkänna att jag har fastnat lite med dålig inspiration när det kommer till middagsidéer. Framförallt i och med den här värmen vi har haft. Lösningen på sådana problem är middagsplanering. Det gör det så mycket enklare och shoppingen blir så mycket mer effektiv. En bra sak kan vara att skriva ned en lista med alla i familjens middagsförlag så är det också enklare att få med recept som passar alla och man får en liten receptbank att utgå ifrån. Jag älskar att läsa andras middagstips och tycker att bla Ditte Svanfelt (klick) har enkla men goda recept som man alltid blir sugen på. En annan är Foodjunkie (klick) som också är grym på enkla och ofta nyttiga recept.

Här kommer veckans middagstips från mig:

Måndag: ”Springrollsallad”  (klick)

Tisdag: Lax i ugn med västerbottensås (mixar bara ost och cremefraiche) och potatisklyftor i ugnen. Max gillar lax så det är en bra familjerätt hos oss.

Onsdag: Halloumiburgare med sötpotatis i ugnen. Den perfekta halloumiburgaren gör på smörstekt briochebröd, aioli på båda halvor, halloumi, mosad avokado, picklad rödlök, tomat, gurka och en massa koriander.

Torsdag: Vegetarisk nachotallrik.(blanda gurka, paprika, rödlök, tomater och majs. Fyll en tallrik med nachos, strö över ost och värm så osten smälter. strö över grönsakerna och en massa koriander. toppa med creme fraiche och guacamole)

Fredag: Poké bowl (klick)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats